ΥΠΗΡΕΣΙΑ “ΜΕΤΡΑ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ”

“Μετρήστε μόνος σας” την κατανάλωση σας και προϋπολογίστε τα έξοδα σας για το ηλεκτρικό ρεύμα.

H WATT+VOLT σας δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνετε μόνο Εκκαθαριστικούς λογαριασμούς, χωρίς ΕΝΑΝΤΙ (εκτιμώμενης κατανάλωσης), βοηθώντας σας να προϋπολογίσετε με αποτελεσματικό τρόπο τα έξοδά σας σε ηλεκτρικό ρεύμα, πληρώνοντας μόνο την κατανάλωση ενέργειας που πραγματικά έχετε καταναλώσει.

Χρησιμοποιήστε την υπηρεσία MyWatt, μέσω της ιστοσελίδας https://www.mywatt.gr , είτε κατεβάζοντας την εφαρμογή στο κινητό ή το tablet σας μέσω App Store ή Play Store.


Πώς μπορώ να κάνω καταμέτρηση της κατανάλωσής μου και να έχω Εκκαθαριστικό λογαριασμό μηνιαίως αντί για Έναντι λογαριασμούς (κατ’ εκτίμηση);

Τώρα, έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε οι ίδιοι στην καταμέτρηση της κατανάλωσής σας και να καταχωρείτε μέσα από την εφαρμογή MyWatt και την ενότητα «Μέτρα μόνος σου» την ένδειξη του μετρητή σας.

Πως θα καταχωρίσω τη μέτρησή μου αν έχω αναλογικό μετρητή;

Ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Επιβεβαιώστε ότι ο Αριθμός Μετρητή που αναγράφεται στο λογαριασμό σας είναι ο ίδιος με αυτόν που εμφανίζεται στο μεταλλικό ταμπελάκι πάνω στο μετρητή σας (δείτε το κυκλωμένο στην παρακάτω εικόνα).

 • Σημειώστε την ένδειξη, παραλείποντας τα δεκαδικά ψηφία που εμφανίζονται με διαφορετικό χρώμα (χωρίς το κυκλωμένο δεκαδικό της επόμενης εικόνας).

 • Εάν έχετε μετρητή διπλής εγγραφής και για το μειωμένο τιμολόγιο (νυχτερινό) τότε θα πρέπει να σημειώσετε δύο ενδείξεις, την ένδειξη Κ(Κανονικό Ημερήσιο Τιμολόγιο) και την ένδειξη Μ (Μειωμένο Νυχτερινό Τιμολόγιο),(δείτε τα κυκλωμένα στην επόμενη εικόνα).

Πως θα καταχωρίσω τη μέτρησή μου αν έχω ψηφιακό μετρητή;

Στους ψηφιακούς μετρητές, οι ενδείξεις αντιστοιχούν σε μοναδικούς κωδικούς. Στις ενδείξεις δεν καταχωρούμε τα δεκαδικά ψηφία (μετά την υποδιαστολή). Προσοχή! Οι ενδείξεις εναλλάσσονται στην οθόνη του μετρητή ανά 10 δευτερόλεπτα.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν ψηφιακοί μετρητές με αυτή την κωδικοποίηση:

 • Κωδικός 1.8.1 → Κ (Κανονικό τιμολόγιο/ ημερήσια κατανάλωση)

 • Κωδικός 1.8.2 → Μ (Μειωμένο τιμολόγιο/νυχτερινή κατανάλωση)

 • Κωδικός 1.8.0 → Κ+Μ (Συνολική κατανάλωση)

Παράλληλα, υπάρχουν ψηφιακοί μετρητές με την ακόλουθη κωδικοποίηση:

 • Κωδικός 8.1→ Κ (Κανονικό τιμολόγιο/ ημερήσια κατανάλωση)
 • Κωδικός 8.2→ Μ (Μειωμένο τιμολόγιο/νυχτερινή κατανάλωση)
 • Κωδικός 8→ Κ+Μ (Συνολική κατανάλωση)

Προσοχή! Αν ο τύπος τιμολογίου δεν έχει νυχτερινή κατανάλωση (πχ.Γ1, Γ21) και ο μετρητής είναι ψηφιακός,τότε ως ένδειξη δίνεται αυτή με τον κωδικό 1.8.0

*Οι κωδικοί 0.9.1 & 0.9.2 αφορούν την Τρέχουσα ώρα & Ημερομηνία, για επαλήθευση της εναλλαγής ημερήσιου και νυχτερινού τιμολογίου.

Εναλλακτικά:

 • Καλέστε στο 18383 ή 213 0189199 για να δηλώσετε την ένδειξη μέσω της αυτοματοποιημένης φωνητικής πύλης (IVR). Ακολουθήστε τις απλές οδηγίες για να πληκτρολογήσετε τον ΑΦΜ, τον 8ψήφιο αριθμό παροχής και την ένδειξη σας.
 • Επικοινωνήστε με έναν εκπρόσωπο του τμήματος Εξυπηρέτησης Πελατών για να δηλώσετε την ένδειξη τηλεφωνικώς.
 • Συμπληρώστε το κατάλληλο έντυπο από τη σελίδα “Χρήσιμα Έντυπα” με τίτλο “ΕΝΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ” και να το αποστείλετε με φαξ στο 210 3619835.

Μάθετε αναλυτικά για όλους τους τρόπους καταχώρισης ένδειξης στο επεξηγηματικό video “Μέτρα μόνος σου by WATT+VOLT

Σημειώσεις για τους Έναντι λογαριασμούς:

 • Η εκτίμηση της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος γίνεται αυτοματοποιημένα μέσω του μηχανογραφικού συστήματος του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας).
 • Στην περίπτωση μετρητών Χαμηλής Τάσης που ανήκουν στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά, η εκτίμηση κατανάλωσης γίνεται βάσει ιστορικού κατανάλωσης που λαμβάνεται από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Νησιών ή βάσει τελευταίου εκκαθαριστικού λογαριασμού.