“Αποκαλυπτήρια” της νέας πλατφόρμας smarteverything στην European Utility Week του Άμστερνταμ

Στην σημαντικότερη Ευρωπαϊκή έκθεση για την ενέργεια, την European Utility Week που ολοκληρώθηκε χθες στο RAI Amsterdam, συμμετείχε, έχοντας ενδιαφέρουσα παρουσία, η WATT+VOLT, όντας έτσι η πρώτη ελληνική εταιρεία προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που λαμβάνει μέρος στο κορυφαίο αυτό γεγονός.

Το European Utility Week συγκεντρώνει τους σημαντικότερους φορείς της Ευρωπαϊκής Ενεργειακής αγοράς κάτω από μία στέγη. Περισσότερες από 400 ενεργειακές εταιρείες, πάνω από 300 εταιρείες κοινής ωφέλειας ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου και νερού όπως και περισσότεροι από 12.000 εμπειρογνώμονες σχετικοί με τις έξυπνες ενεργειακές υπηρεσίες έλαβαν μέρος στο EUW 2017.

Στο περίπτερό της WATT+VOLT, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την 4 φορές βραβευμένη λύση για το έξυπνο σπίτι smartwatt (www.smartwatt.gr), που η εταιρεία προσφέρει ήδη στους πελάτες της στην ελληνική αγορά.

Παράλληλα η WATT+VOLT έκανε τα αποκαλυπτήρια για την νέα της πλατφόρμα Internet of Things (IoT) smarteverything (www.smarteverything.gr).

Η smarteverything αποτελεί το εντυπωσιακό νέο προϊόν που ανέπτυξε η WATT+VOLT σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ, με καθετοποιημένες λύσεις για ανάγκες από μία επιχείρηση έως μια ολόκληρη πόλη (smart city). Σήμερα καλύπτει ανάγκες έξυπνης διαχείρισης ηλεκτρισμού (smart energy), φυσικού αερίου (smart gas), νερού (smart water), φωτισμού – οδοφωτισμού (smart lighting), parking (smart parking), αγροτικής καλλιέργειας (smart agriculture), με πολλά άλλα verticals να βρίσκονται ήδη σε υλοποίηση.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η πλατφόρμα smarteverything μπορεί να επικοινωνήσει με όλα τα πρωτόκολλα επικοινωνίας ΙoΤ (Lora, Sigfox, WModbus, κλπ), με οποιοδήποτε έξυπνο μετρητικό σύστημα, και για οποιαδήποτε μετρητική μονάδα επιθυμεί ο χρήστης-πελάτης.