|
07.05.21

Με 4 tips και 1 πολύτιμο βοηθό πληρώνεις λιγότερο ρεύμα! Δες πως!

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι το σπίτι σου «κρύβει» έξυπνες λύσεις για να μπορείς να εξοικονομείς ρεύμα στην καθημερινότητά σου; Ναι γίνεται! Δες παρακάτω ιδέες και λύσεις που θα σε βοηθήσουν διπλά, αφού και ο λογαριασμός θα μειωθεί και το περιβάλλον θα ωφεληθεί από την συνετή κατανάλωση ενέργειας.

 1. Πόρτες και παράθυρα ερμητικά κλειστά
  Οι απώλειες ενέργειας τόσο το καλοκαίρι με τη δροσιά του κλιματιστικού, όσο και το χειμώνα με τη θερμότητα του καλοριφέρ ή του τζακιού είναι μεγάλες αν οι πόρτες και τα παράθυρα δεν είναι καλά κλεισμένα ή μονωμένα. Φρόντισε να τα ελέγχεις ώστε να βρίσκεις νωρίς τον ένοχο που «φουσκώνει» τον λογαριασμό. Αν έχεις τζάκι μην ξεχνάς να κλείνεις το καπάκι της καπνοδόχου όταν δεν το χρησιμοποιείς.
 2. Οι κουρτίνες ανοιγοκλείνουν όταν… πρέπει
  Οι κουρτίνες πέρα από διακοσμητικό έχουν και χρηστικό ρόλο, αφού στην ουσία «ντύνουν» το σπίτι. Έτσι, αν τις χρησιμοποιείς σωστά μπορούν να αποτελέσουν εργαλείο εξοικονόμησης ενέργειας και για τον χειμώνα και για το καλοκαίρι. Τον χειμώνα φρόντισε να τις έχεις ανοιχτές, ώστε να αυξάνεται η θερμοκρασία φυσικά στο χώρο με το φως του ήλιου που διαχέεται, ενώ το καλοκαίρι αντίθετα κράτα τις κλειστές για να μένει ο χώρος δροσερός.
 3. Ο θερμοστάτης μένει στο ύψος του
  Ένα άλλο σημαντικό κόλπο είναι να κρατάς τον θερμοστάτη του καλοριφέρ ή του κλιματιστικού σε σταθερή θερμοκρασία, για να λειτουργούν μόνο όταν χρειάζεται. Έτσι, δε θα σπαταλάς πολύτιμη ενέργεια που ουσιαστικά δεν τη χρειάζεσαι ούτε εσύ ούτε το σπίτι σου!
 4. Οι λάμπες γίνονται… Led!
  Από τις πιο συνηθισμένες κινήσεις που κάνουμε μέσα στο σπίτι ή ακόμα και στο μπαλκόνι είναι να ανοίγουμε το φως και να το ξεχνάμε. Αν λάβεις υπόψιν ότι ο φωτισμός σε ένα σπίτι αντιστοιχεί στο 20% του καταναλώσιμου ηλεκτρικού ρεύματος μέσα σε ένα χρόνο, αξίζει να αντικαταστήσεις τους παραδοσιακούς λαμπτήρες πυρακτώσεως ή φθορισμού με λαμπτήρες Led, αφού σύμφωνα με έρευνες η εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να φτάσει έως και 85%!
  Επιπλέον, στα συν των λαμπτήρων Led συμπεριλαμβάνεται η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής καθώς και το ότι είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον αφού δεν περιέχουν τοξικά υλικά.

Όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα μπορούν να γίνουν αυτόματα εύκολα και με ασφάλεια μέσα από το κινητό σου. Πώς; Μέσα από την εφαρμογή μας smartwatt που μετατρέπει το σπίτι σου σε έξυπνο και απόλυτα λειτουργικό ακόμα και από απόσταση.

Εξοικονόμησε ενέργεια και χρήματα εύκολα, απλά… Φανταστικά!