|
10.04.23

Τα Energy Saving Tips μας θα σε βάλουν για τα καλά σε saving -money- mode! Μάθε πως!

Σίγουρα το κόστος ενέργειας τόσο για το σπίτι όσο και την επιχείρηση, αποτελεί μεγάλο κομμάτι του οικονομικού μας προϋπολογισμού. Έτσι, είναι σημαντικό να διαχειριζόμαστε την ενέργεια με έξυπνο τρόπο, ώστε, και να επιτυγχάνουμε την εξοικονόμησή της, αλλά και να λαμβάνουμε «ελαφρύτερους» λογαριασμούς. Ας δούμε χρήσιμα WATT+VOLT Energy Saving Tips που θα βοηθήσουν ουσιαστικά το διπλό αυτό στόχο:

 1. Θερμοστάτης
  Ρύθμισε σωστά τον θερμοστάτη ανάλογα με τη συσκευή, για παράδειγμα σε χαμηλή θερμοκρασία στον θερμοσίφωνα και σε υψηλή θερμοκρασία σε ψυγεία και καταψύκτες, ενώ τις ώρες του ύπνου μείωσε το θερμοστάτη του σπιτιού έως και 2 βαθμούς.
 2. Ηλεκτρικές Συσκευές
  Χρησιμοποίησε σωστά τις ηλεκτρικές συσκευές πχ. μην αφήνεις το ψυγείο για ώρα ανοιχτό, προτίμησε τη χύτρα ταχύτητας από την απλή κατσαρόλα για λιγότερη κατανάλωση ενέργειας, και πλύνε τα ρούχα και τα πιάτα σου στους 30 βαθμούς για πιο οικολογικές και «οικονομικές» πλύσεις. Τέλος, μην αμελείς να αντικαταστήσεις τις ηλεκτρικές σου συσκευές με αντίστοιχες υψηλής ενεργειακής απόδοσης καθώς η διαφορά στην τιμή θα φανεί στην κατανάλωση.
 3. Θέρμανση-Ψύξη
  Πέτυχε θέρμανση και ψύξη του χώρου σου… σωστά! Πώς; Άφησε τα καλοριφέρ και τα θερμαντικά σώματα ακάλυπτα, για να μην εμποδίζεται η απόδοσή τους. Απομόνωσε τους χώρους που δε χρησιμοποιείς κλείνοντας τις εσωτερικές πόρτες και κλείσε τα σώματα θέρμανσης για να μη φεύγει ο ζεστός αέρας από το σπίτι. Τράβα τις κουρτίνες για να μένει η ζέστη και αντίστοιχα η δροσιά στο χώρο κ.α
 4. Απόκτησε τον απόλυτο έλεγχο της ενέργειάς σου με το MyWatt!
  Μπες στο MyWatt, στην ενότητα “Μέτρα μόνος σου” και καταχώρισε την ένδειξη του μετρητή σου για να λαμβάνεις εκκαθαριστικό λογαριασμό κάθε μήνα. Έτσι, πληρώνεις μόνο για την ενέργεια που πραγματικά έχεις καταναλώσει και υπολογίζεις καλύτερα τα έξοδά σου στο ρεύμα. Έλα να ανακαλύψεις τον κόσμο της ενέργειας με το MyWatt από τη WATT+VOLT! Κατέβασε σήμερα την «έξυπνη» εφαρμογή μας σε iOS και Android ή μπες στο mywatt.gr!Θυμήσου εδώ και άλλα χρήσιμα tips εξοικονόμησης ενέργειας που θα σε βγάζουν συνεχώς κερδισμένο!