Ενεργειακές Ειδήσεις Νο 2

Ενημερωθείτε για τα προγράμματα που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα με σκοπό την ενεργειακή εξοικονόμηση και αναβάθμιση.

Εξοικονομώ κατ’  Οίκον ΙΙ: Aναβαθμίζοντας το κτιριακό απόθεμα της χώρας.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ». Την υπαγωγή των πρώτων 13.502 αιτήσεων στο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ» έχει ήδη εγκρίνει η αρμόδια Επενδυτική Επιτροπή που έχει συσταθεί για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Ο συνολικός προϋπολογισμός των ενεργειακών παρεμβάσεων παρεμβάσεων για τις συγκεκριμένες αιτήσεις αντιστοιχεί σε περισσότερα από 190 εκατ. ευρώ. Παρά τις δυσκολίες στην έγκριση των αιτήσεων που παρατηρήθηκαν αρχικά, το πρόγραμμα Εξοικονομώ αναμένεται να αναβαθμίσει σε σημαντικό βαθμό την ενεργειακή αποδοτικότητα χιλιάδων κτιρίων στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την ΕΕ, που θέτει ως προτεραιότητά της την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας από το κτιριακό απόθεμα των χωρών-μελών της. H WATT+VOLT στηρίζει ενεργά το πρόγραμμα, έχοντας τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων να προσφέρει το kit “smartwatt”, το οποίο μετατρέπει κάθε σπίτι σε «έξυπνο» σπίτι.

Η Ήπειρος «δείχνει τον δρόμο» στον οδοφωτισμό νέας τεχνολογίας. 

Ένα ενεργειακό έργο που θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση πολλών εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο αναμένεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες στην Ήπειρο. Πρόκειται για την αγορά και εγκατάσταση 35.000 νέων οικονομικών λαμπτήρων οδοφωτισμού, που θα τοποθετηθούν στην Άρτα, την Πρέβεζα, την Πάργα, την Ηγουμενίτσα, αλλά και στο εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019. Σε σχέση με τους λαμπτήρες που χρησιμοποιούνται σήμερα, ο οδοφωτισμός νέας τεχνολογίας, πρόκειται να επιφέρει εξοικονόμηση ενέργειας έως και 65%.

Προγράμματα ΕΣΠΑ: Δικαιούχοι για ενεργειακές αναβαθμίσεις τα δημόσια νοσοκομεία. 

Συνολικά 65 εκατομμύρια ευρώ έχει προϋπολογισμό το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ αφορά την εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, αλλά και συστημάτων Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης στα δημόσια νοσοκομεία. Δικαιούχοι της χρηματοδότησης είναι τα Νοσοκομεία με δυναμικότητα μεγαλύτερη των 400 κλινών για την Περιφέρεια Αττικής και 200 κλινών για τις υπόλοιπες διοικητικές περιφέρειες της χώρας.

Μέσω της βαθιάς τεχνογνωσίας των μηχανικών της WATT+VOLT, η εταιρεία διαθέτει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ενεργειακών αναβαθμίσεων για επιχειρήσεις, δημόσιους φορείς αλλά και νοικοκυριά.

Πηγή: Το Ενεργειακό Δελτίο της WATT+VOLT στον Real FM