Ενεργειακές Ειδήσεις Νο 20

Έργα για κτιριακή εξοικονόμηση στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έξι λεωφόροι της Αττικής με Led φωτισμό.

Στην αλλαγή του φωτισμού σε έξι λεωφόρους προχωρά η περιφέρεια Αττικής. Πρόκειται για τις λεωφόρους Κατεχάκη, Συγγρού,  Κηφισίας,  Ποσειδώνος, Μεσογείων, Βουλιαγμένης, αλλά και την λεωφόρο Βάρης Κορωπίου. Ο ενεργειακά δαπανηρός φωτισμός που είναι εγκατεστημένος εδώ και πολλά χρόνια σε αυτές τις πολυσύχναστες οδικές αρτηρίες θα αντικατασταθεί με τηλεδιαχειριζόμενα και τελευταίας τεχνολογίας φωτιστικά, τύπου LED. Το οικονομικό όφελος που θα προκύψει, μετριέται σε πολλές χιλιάδες ευρώ καθώς, η εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία υπολογίζεται ότι θα  ξεπεράσει το 60%.

Έργα στον Δήμο Ηγουμενίτσας με στόχο τη μείωση της ρύπανσης.

Τον Ενεργειακό Σχεδιασμό του ολοκλήρωσε και ξεκινά να εφαρμόζει ο Δήμος Ηγουμενίτσας. Μετά από έρευνα στην οποία συμμετείχαν επιστήμονες και φορείς της πόλης, η δημοτική Αρχή της πρωτεύουσας της Θεσπρωτίας εντόπισε τις μεγαλύτερες πηγές ρύπανσης, που δεν είναι άλλες από τον κτιριακό τομέα και τις μετακινήσεις. Αξιοποιώντας κονδύλια ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, ο Δήμος Ηγουμενίτσας πρόκειται να αναβαθμίσει ενεργειακά τα μεγαλύτερα δημοτικά κτίρια, αλλά και να σχεδιάσει δίκτυο ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων, ώστε να ενθαρρύνει την κίνηση στην πόλη χωρίς αυτοκίνητο.

Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων στη Νέα Υόρκη με στόχο τη μείωση της εκπομπής ρύπων.

Δάνεια ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων χορηγούν οι δημοτικές αρχές στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης για την ενεργειακή αναβάθμιση έξι κτιρίων ηλικίας σχεδόν 90 ετών. Σε έρευνα που έγινε από τις αρχές, διαπιστώθηκε ότι τα έξι κτίρια που κατασκευάστηκαν την δεκαετία του 1930 εκπέμπουν τους ατμοσφαιρικούς ρύπους που αντιστοιχούν σε 200 αυτοκίνητα, την ημέρα. Τα δάνεια θα χορηγηθούν στους κατασκευαστές, οι οποίοι θα παρουσιάσουν την πιο αποδοτική ενεργειακά λύση για την μείωση των εκπομπών ρύπων των κτιρίων.

Η WATT+VOLT διαθέτει την ολοκληρωμένη πλατφόρμα ενεργειακής παρακολούθησης smarteverything, η οποία προσφέρει λύσεις καταγραφής και παρακολούθησης δεδομένων για ποικίλες ανάγκες: κτιρίων (smartbuilding), βιομηχανίας (smartindustry), αγροτικής καλλιέργειας (smartagriculture) έως και μιας ολόκληρης πόλης (smartcity). Παράλληλα, μεταξύ άλλων, καλύπτει ανάγκες ηλεκτρισμού (smartenergy), φυσικού αερίου (smartgas), νερού (smartwater), φωτισμού – οδοφωτισμού
(smartlighting) και στάθμευσης (smartparking).

Πηγή: Το Ενεργειακό Δελτίο της WATT+VOLT στον Real FM