Ενεργειακές Ειδήσεις Νο 23

Οι μεγάλες επενδύσεις σε αιολικά πάρκα σηματοδοτούν την ενεργειακή στροφή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην Ιρλανδία, το νέο μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια του 2018 ξεκίνησε η λειτουργία του νέου μεγαλύτερου υπεράκτιου αιολικού πάρκου στον κόσμο, το οποίο βρίσκεται στην Θάλασσα της Ιρλανδίας. Οι διαστάσεις του πάρκου είναι εντυπωσιακές καθώς αποτελείται από 189 ανεμογεννήτριες, ενώ καλύπτει μια έκταση 145 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η οποία ισούται με 20.000 γήπεδα ποδοσφαίρου. Η κατασκευή του στοίχισε περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η ενέργεια που θα παράγει, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες περισσότερων από 600.000 νοικοκυριών.

57,2 δις δολάρια επένδυση σε έργα αιολικής ενέργειας για το πρώτο μισό του 2018.

Το ιλιγγιώδες ποσό των 57,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων επενδύθηκε σε έργα αιολικής ενέργειας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018. Σύμφωνα με τα στοιχεία από το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg η ποσοστιαία αύξηση στα ποσά που επενδύθηκαν για την κατασκευή νέων ανεμογεννητριών έφτασε στο 33% σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2017. Στα νέα έργα που χρηματοδοτούνται ξεχωρίζει η επένδυση ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή δύο υπεράκτιων αιολικών πάρκων, τα οποία θα βρίσκονται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τις ακτές της Ολλανδίας.

Αύξηση στην ενεργειακή ισχύ των αιολικών και ηλιακών πάρκων παγκοσμίως.

Τα χίλια Γιγαβάτ ξεπέρασε η εγκατεστημένη ενεργειακή ισχύς των αιολικών και ηλιακών πάρκων παγκοσμίως, το καλοκαίρι του 2018. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το πρακτορείο Bloomberg το προηγούμενο καλοκαίρι, η ενεργειακή ισχύς των ανεμογεννητριών και των φωτοβολταϊκών σε όλον τον κόσμο έφτασε τα 1.013 GW. Η ενεργειακή στροφή που έχει συντελεστεί σε παγκόσμιο επίπεδο γίνεται φανερή από τα προ 11 ετών αντίστοιχα στοιχεία, καθώς το 2007, όλα τα ηλιακά και αιολικά πάρκα της υφηλίου αντιστοιχούσαν σε 97 GW ενέργειας.

 

Πηγή: Το Ενεργειακό Δελτίο της WATT+VOLT στον Real FM