Ενεργειακές Ειδήσεις Νο 27

Ενημερωθείτε για τα οφέλη της ανακύκλωσης στην εξοικονόμηση ενεργειακών αποθεμάτων και πρώτων υλών.

Η ανακύκλωση συμβάλλει στην αύξηση των ενεργειακών αποθεμάτων.

Οι παλαιές ηλεκτρικές συσκευές και τα χαλασμένα εξαρτήματά τους, δεν ανήκουν στα σκουπίδια, αλλά στα καταστήματα ηλεκτρονικών. Τα τελευταία χρόνια, κάθε κατάστημα που πουλά ηλεκτρικές συσκευές, υποχρεούται δια νόμου να έχει ειδικούς κάδους, ώστε να τις συλλέγει κι έπειτα να τις διοχετεύσει στις αρμόδιες βιομηχανίες ανακύκλωσης. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομούνται τεράστιες ποσότητες ενέργειας, αφού από τις ηλεκτρικές συσκευές, οι βιομηχανίες ανακτούν πολύτιμες πρώτες ύλες. Σε αντίθετη περίπτωση αυτές οι πρώτες ύλες πρέπει να εξορυχτούν από τη γη, κάτι που έχει μεγάλο κόστος τόσο για την οικονομία όσο και για το περιβάλλον.

Η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών συμβάλλει στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων.

Η ανακύκλωση είναι η λύση για να αποφύγουμε τις χωματερές που δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά και μία συνήθεια που μπορεί να μειώσει κατακόρυφα την ενέργεια που καταναλώνεται. Για παράδειγμα, για να παραχθεί ξανά ένα αλουμινένιο κουτάκι από ανακύκλωση απαιτείται μόλις το 5% από την ενέργεια που απαιτεί η παραγωγή του από καινούργιες πρώτες ύλες. Κάθε φορά που πετάτε μια συσκευασία στους μπλε κάδους, μπορείτε να σκέφτεστε ότι να συμβάλετε έστω και λίγο στην αύξηση των ενεργειακών αποθεμάτων της χώρας μας.

Η χρήση πλαστικού μπορεί να ελαττωθεί δραστικά με την ανακύκλωση. Η Cyclefi συνεισφέρει σε αυτό με τις νέες σακούλες και η WATT+VOLT στηρίζει αυτή την προσπάθεια προσφέροντας 20€ έκπτωση στον πρώτο εκκαθαριστικό λογαριασμό ρεύματος κάθε νέας παροχής. Επίσης, οι Cyclefiers θα επωφελούνται από ένα κουπόνι smartwatt χάρη στο οποίο θα απολαμβάνουν έως 20% έκπτωση για αγορές “έξυπνων” συσκευών smartwatt.

Πηγή: Το Ενεργειακό Δελτίο της WATT+VOLT στον Real FM