Ενεργειακές Ειδήσεις Νο 21

Ενημερωθείτε για την ενεργειακή κατανάλωση των ψηφιακών συσκευών που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.

Ενεργειακές λεπτομέρειες δρομολογητή διαδικτύου.

Ο δρομολογητής του διαδικτύου, ή πιο απλά το ρούτερ, όπως είναι ευρέως γνωστό, βρίσκεται πλέον στα σπίτια όλων μας, παρέχοντας πρόσβαση στο ίντερνετ. Ποιος όμως από εσάς θυμάται να κλείνει το ρούτερ, όταν δεν είναι συνδεδεμένος με το διαδίκτυο; Από ότι δείχνουν οι έρευνες, η συγκεκριμένη συσκευή θεωρείται πλέον ως μία από τις πιο ενεργοβόρες που υπάρχουν σε μια κατοικία. Μην ξεχνάτε λοιπόν να κλείνετε το ρούτερ καθημερινά, καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εξοικονομήσετε 5 με 7 watt ηλεκτρικής ενέργειας ημερησίως.

Σημαντική ενεργειακή εξοικονόμηση από τη χρήση tablets.

Περίπου 300 εκατομμύρια τάμπλετ πιστεύεται ότι θα κυκλοφορούν σε όλον τον κόσμο μέχρι το τέλος του 2018. Το ηλεκτρονικό προϊόν με την οθόνη αφής γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές, κάτι που έχει θετικές επιπτώσεις και για τα ποσοστά της ενέργειας που καταναλώνονται παγκοσμίως. Σε αντίθεση με ένα κοινό λάπ τοπ, ένα τάμπλετ μπορεί να καταναλώνει από τρεις έως και 6 φορές λιγότερη ενέργεια. Ακόμα πιο συντριπτική όμως είναι η ενεργειακή υπεροχή των τάμπλετ έναντι των τηλεοράσεων, καθώς αν δείτε μια ταινία σε ένα τάμπλετ απαιτείται 33 φορές λιγότερη ενέργεια, από αυτήν που καταναλώνει μία τηλεόραση.

Όριο ανώτατης ισχύς και στην ηλεκτρική σκούπα.

Όρια ακόμα και στην ισχύ της ηλεκτρικής σκούπας έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην προσπάθεια που γίνεται για να επιτύχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας. Ήδη από το 2017, η ανώτατη ισχύς μιας ηλεκτρικής σκούπας που πωλείται στις 28 χώρες μέλη της Ένωσης δεν θα πρέπει υπερβαίνει τα 900W. Αντίθετα με τα προηγούμενα χρόνια, σήμερα η ισχύς τους είναι γύρω στα 1.600W. Μόνο από αυτήν την παρέμβαση, υπολογίζεται ότι οι ηλεκτρικές σκούπες που χρησιμοποιούνται στα ευρωπαϊκά νοικοκυριά καταναλώνουν σχεδόν 45% λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα.

Η πρωτοποριακή πλατφόρμα smartwatt της WATT+VOLT, δίνει τη δυνατότητα στον οικιακό χρήστη να διαχειριστεί πλήρως τις οικιακές συσκευές σε πραγματικό χρόνο απο οπουδήποτε κι αν βρίσκεται. Μέσω αυτής της υπηρεσίας, ο χρήστης μπορεί ανά πάσα στιγμή να απενεργοποιεί τις ενεργοβόρες συσκευές απ’ όπου κι αν βρίσκεται, μέσα από το κινητό του.

Πηγή: Το Ενεργειακό Δελτίο της WATT+VOLT στον Real FM