Ενεργειακές Ειδήσεις Νο 24

Η Ελλάδα συμμετέχει δυναμικά στην αιολική ενέργεια σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και εκπονεί σημαντικά έργα για την αξιοποίηση της.

Πρωτιά της Ελλάδας στο ποσοστό συμμετοχής της αιολικής ενέργειας πανευρωπαϊκά.

Μια εντυπωσιακή ενεργειακή πρωτιά σε πανευρωπαϊκό μάλιστα επίπεδο κατέγραψε η Ελλάδα κατά την πρώτη εβδομάδα του περασμένου Αυγούστου. Στις 4 Αυγούστου 2018, η χώρα μας ανέβηκε στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των χωρών της Ευρώπης αναφορικά με το ποσοστό συμμετοχής της αιολικής ενέργειας στην συνολική παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Την ημέρα εκείνη, οι ανεμογεννήτριες που είναι εγκατεστημένες στην ελληνική επικράτεια παρήγαγαν 22 γιγαβατώρες ενέργειας, καλύπτοντας το 14% των εθνικών αναγκών για ηλεκτρικό ρεύμα.

Η Κρήτη θα λαμβάνει και θα παρέχει ενέργεια στην ηπειρωτική Ελλάδα μέσω ενεργειακής διασύνδεσής της με την Αττική.

Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια θα υλοποιηθεί η πολυαναμενόμενη ενεργειακή διασύνδεση μεταξύ Κρήτης και Αττικής. Όπως ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ, η διασύνδεση θα έχει υλοποιηθεί εντός του 2022. Με την πόντιση δύο υποθαλάσσιων καλωδίων, μήκους 328 χιλιομέτρων το καθένα, η Κρήτη θα μπορεί να λαμβάνει αλλά και να παρέχει ενέργεια στην ηπειρωτική Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο, το εθνικό δίκτυο θα μπορέσει να επωφεληθεί από το ασύγκριτο ηλιακό και αιολικό ενεργειακό δυναμικό που διαθέτει το μεγαλύτερο ελληνικό νησί.

Πηγή: Το Ενεργειακό Δελτίο της WATT+VOLT στον Real FM