Ενεργειακές Ειδήσεις Νο 25

Ενημερωθείτε για τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα ενεργειακής ζήτησης παγκοσμίως.

Η αυξανόμενη παγκόσμια ενεργειακή ζήτηση απαιτεί περισσότερα από 500 δις δολαρια δαπάνη για τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας.

Κατά 57% αναμένεται να αυξηθεί η παγκόσμια ζήτηση ενέργειας μέσα στα επόμενα 32 χρόνια. Η νέα έρευνα έγινε με τη συνεργασία του ΟΟΣΑ και του Bloomberg, δείχνοντας ότι οι παγκόσμιες ανάγκες για ηλεκτρική ενέργεια θα αγγίξει τις 39 εκατομμύρια γιγαβατώρες το 2050. Αντιμετωπίζοντας τον υπερδιπλασιασμό της ενεργειακής ζήτησης, η παγκόσμια ενεργειακή βιομηχανία αναμένεται να δαπανήσει περισσότερα από 500 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη τεχνολογιών αποθήκευσης της ενέργειας. Παράλληλα, προβλέπεται πως το 2050 μόλις το 11% της παγκόσμιας ενέργειας θα παράγεται από την καύση του άνθρακα.

Σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας στην Ελλάδα έως το 2060 αναμένεται βάσει του διαδραστικού χάρτη των New York Times.

Έναν διαδραστικό χάρτη που αποτυπώνει τις κλιματικές αλλαγές στις μεγάλες πόλεις της Γης, έχει δημιουργήσει η διαδικτυακή έκδοση των NewYork Times. Για την Αθήνα, ο χάρτης δείχνει ότι την δεκαετία του 80, οι ημέρες με θερμοκρασία άνω των 32 βαθμών Κελσίου ήταν μόλις 10. Το 2018, οι ημέρες αυτές έχουν ξεπεράσει τις 30, ενώ το 2060 ενδέχεται να φτάσουν ακόμα και τις 70. Η άνοδος της μέσης θερμοκρασίας συνεπάγεται με αύξηση της ενεργειακής ζήτησης, γεγονός που εξηγεί γιατί η διαχείριση της ενέργειας βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο της διεθνούς πολιτικής ατζέντας.

Σχεδιάστηκε Drone που θα μπορεί να ίπταται έως και 5 έτη συνεχόμενα αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια.

Για μια ολόκληρη 5ετία, χωρίς καμία διακοπή και χωρίς να παράγει ρύπους θα μπορεί να πετάει το drone που ανέπτυξε αμερικανική εταιρία τεχνολογίας. Αξιοποιώντας πλήρως την ηλιακή ενέργεια, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος με το όνομα Solara 50 διαθέτει 3.000 ηλιακά κύτταρα στα πτερύγιά του, αλλά και εξελιγμένες μπαταρίες, που του επιτρέπουν να ίπταται ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το καινοτόμο drone φέρνει επανάσταση σε μια περίοδο που οι επιστήμονες προσπαθούν να εισάγουν την αεροναυπηγική στην εποχή της ενεργειακής αυτονομίας.

Πηγή: Το Ενεργειακό Δελτίο της WATT+VOLT στον Real FM