Ενεργειακές Ειδήσεις Νο 28

Ποιά καθημερινή συνήθεια συμβάλλει στη ρύπανση του περιβάλλοντος και ποιες είναι οι ενέργειες που έχουν στόχο τη μείωση των απορριμάτων;

Αυξάνεται η σπατάλη τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε μεγάλες απώλειες φυσικών πόρων κάθε χρόνο οδηγεί η κακή συνήθεια των Ευρωπαίων να προμηθεύονται και να αγοράζουν μεγαλύτερες ποσότητες τροφίμων από ότι χρειάζονται. Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα τρόφιμα που καταλήγουν στους κάδους των απορριμμάτων κάθε χρόνο σε όλες τις χώρες μέλη ανέρχονται σε περισσότερους από 90 εκατομμύρια τόνους. Παράλληλα, το ίδιο μεγάλα είναι και τα επίπεδα σπατάλης στο ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και στο νερό που χρειάζονται για να μαγειρευτούν τα τρόφιμα που οι Ευρωπαίοι εν τέλει απορρίπτουν στα σκουπίδια.

Νέοι περιορισμοί στην χρήση των πλαστικών. 

Ιστορική απόφαση για τη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων που παράγονται στην Ευρώπη έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μετά την επιτυχία των μέτρων για τον περιορισμό της πλαστικής σακούλας, η Κομισιόν παρουσίασε τις προτάσεις της για δέκα ακόμα πλαστικά προϊόντα μίας χρήσης, μεταξύ των οποίων και τα πλαστικά δοχεία τροφίμων και ποτών. Η προτεινόμενη οδηγία θα αποφέρει τόσο περιβαλλοντικά όσο και ενεργειακά οφέλη, καθώς τα προτεινόμενα μέτρα θα οδηγήσουν στην εξοικονόμηση της ενέργειας που απαιτείται για την παραγωγή εκατομμυρίων πλαστικών ειδών κάθε χρόνο.

Η χρήση πλαστικού μπορεί να ελαττωθεί δραστικά με την ανακύκλωση. Η Cyclefi συνεισφέρει σε αυτό με τις νέες σακούλες και η WATT+VOLT στηρίζει αυτή την προσπάθεια προσφέροντας 20€ έκπτωση στον πρώτο εκκαθαριστικό λογαριασμό ρεύματος κάθε νέας παροχής. Επίσης, οι Cyclefiers θα επωφελούνται από ένα κουπόνι smartwatt χάρη στο οποίο θα απολαμβάνουν έως 20% έκπτωση για αγορές “έξυπνων” συσκευών smartwatt. Μάθετε όσα χρειάζεται να ξέρετε για το έξυπνο σπίτι με την αξιοποίηση της υπηρεσίας smartwatt της WATT+VOLT  διαβάζοντας τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις.

Πηγή: Το Ενεργειακό Δελτίο της WATT+VOLT στον Real FM