Ενεργειακές Ειδήσεις Νο 3

Οι συσκευές είναι απαραίτητες για την καθημερινότητα μας στο σπίτι. Μάθετε περισσότερα για την κατανάλωση τους σε ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και πως μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα.

Μικρές συμβουλές για την σωστή χρήση του ψυγειοκαταψύκτη σας.

Το ψυγείο απορροφά περίπου το 20% του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνεται σε μια κατοικία γεγονός που το καθιστά ως την πιο ενεργοβόρα ηλεκτρική συσκευή για κάθε κατοικία. Ο τρόπος για να λειτουργεί πιο οικονομικά είναι να ρυθμίσετε ξανά την θερμοκρασία του. Αν ανεβάσετε το θερμοστάτη της συντήρησης από τους 2 στους 3 βαθμούς Κελσίου, τότε το ψυγείο θα μπορέσει να περιορίσει την ενέργεια που χρειάζεται μέχρι και κατά 25%. Αυτή η μικρή αύξηση της θερμοκρασίας δεν επηρεάζει τη συντήρηση των τροφίμων, ενώ θα έχει σίγουρα θετικές επιπτώσεις στον λογαριασμό του ρεύματος.

Οφέλη από την τοποθέτηση και χρήση ηλιακού θερμοσίφωνα. 

Αρκετά νοικοκυριά εξακολουθούν να έχουν ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες καθώς θεωρούν ότι το κόστος ενός καινούργιου ηλιακού θερμοσίφωνα είναι απαγορευτικό για την αγορά του. Στην πραγματικότητα όμως τα οφέλη από την τοποθέτηση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα είναι τεράστια τόσο για την τσέπη μας, όσο και για το περιβάλλον. Η αντικατάσταση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με ηλιακό μπορεί να οδηγήσει στην εξοικονόμηση μέχρι και 150 ευρώ το χρόνο από τους λογαριασμούς του ρεύματος. Την ίδια στιγμή, η ατμόσφαιρα μπορεί να γλιτώσει από περίπου 1,5 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Φωτεινές ενδείξεις αναμονής και άσκοπη κατανάλωση ενέργειας.

Οι κονσόλες των βιντεοπαιχνιδιών είναι οι ηλεκτρικές συσκευές που λατρεύουν να χρησιμοποιούν τα μικρά παιδιά, και όχι μόνο. Εκτός από αυτό όμως, οι κονσόλες συγκαταλέγονται στις συσκευές που καταναλώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ενέργειας, όχι μόνο όταν λειτουργούν αλλά και όταν είναι σε κατάσταση αναμονής. Σύμφωνα με έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι φωτεινές ενδείξεις που παραμένουν αναμμένες όταν η συσκευή δεν είναι εντελώς κλειστή, επιβαρύνουν σημαντικά τον λογαριασμό του ρεύματος. Για την ακρίβεια, η ενέργεια που καταναλώνει μία κονσόλα που βρίσκεται διαρκώς σε κατάσταση αναμονής για έναν ολόκληρο χρόνο μπορεί να κοστίσει ακόμα και 100 ευρώ.

Η πρωτοποριακή πλατφόρμα της WATT+VOLT smartwatt δίνει την δυνατότητα στον οικιακό χρήστη να διαχειριστεί πλήρως τις οικιακές συσκευές σε πραγματικό χρόνο από οπουδήποτε κι αν βρίσκεται. Πρόκειται για ένα οικοσύστημα αισθητήρων και ενεργοποιητών που αποσαφηνίζει την τελική χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση σε ενέργεια αλλά και κόστος.

Πηγή: Το Ενεργειακό Δελτίο της WATT+VOLT στον Real FM