Ενεργειακές Ειδήσεις Νο 30

Ενημερωθείτε για τα νέα σχετικά με το ηλεκτρικό ρεύμα.

Δυνατότητα επανασύνδεσης ρεύματος για όσους έχουν χαμηλό εισόδημα

Τη δυνατότητα να επανασυνδεθούν με το ηλεκτρικό ρεύμα, δίνει μια νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση στους πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα. Πρόκειται για καταναλωτές, που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο του ηλεκτρισμού μέχρι τον Ιούνιο του 2018, λόγω απλήρωτων λογαριασμών. Τη δυνατότητα αυτή αποκτούν όσοι είναι δικαιούχοι του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Μέσω επιτροπών που θα δημιουργηθούν σε κάθε Δήμο, θα αξιολογείται η πραγματική οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των πολιτών και θα τους παρέχεται ένα εφάπαξ βοήθημα για την αποπληρωμή έως και του 100% των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

Υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ψηφίζουν στο Αιγαίο

Υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τάσσεται το 73,7% των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό γνωστής περιβαλλοντικής οργάνωσης. Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν οι κάτοικοι 15 νησιών από το Βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία δηλώνουν ότι επιθυμούν την απεξάρτησή τους από τους ρυπογόνους πετρελαϊκούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας, που είναι εγκατεστημένοι στα νησιά. Βεβαίως, το μοντέλο πράσινης ενέργειας που επιθυμούν οι νησιώτες, αφορά στους υβριδικούς σταθμούς ανανεώσιμων πηγών και όχι σε μεγάλα μεμονωμένα έργα που αλλοιώνουν το φυσικό τοπίο των νησιών.

Στο πλαίσιο των Ενεργειακών Λύσεων και Υπηρεσιών που προσφέρει, η WATT+VOLT παρουσιάζει τη νέα υπηρεσία “Net Metering” υποστηρίζοντας την υλοποίηση του έργου για τους πελάτες της από την αρχή μέχρι και την ολοκλήρωσή του. Με λίγα λόγια, προωθεί την αυτοπαραγωγή με ενεργειακό συμψηφισμό καθώς μέσω αυτής, συμψηφίζεται η παραχθείσα ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά πάνελ, με την ενέργεια που καταναλώνουν οι πελάτες. Με αυτό τον τρόπο, καλύπτονται οι καταναλώσεις και μηδενίζονται οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος.

Πηγή: Το Ενεργειακό Δελτίο της WATT+VOLT στον Real FM