Ενεργειακές Ειδήσεις Νο 32

Η στροφή προς την “πράσινη ενέργεια” είναι πλέον ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Το Facebook θα επενδύσει στην πράσινη ενέργεια. 

Για την κάλυψη του 100% των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεσμεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Το Facebook των 2,3 δισεκατομμυρίων χρηστών παγκοσμίως έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για μεγάλες εκπομπές ατμοσφαιρικών ρύπων, καθώς τα κέντρα των δεδομένων της χρησιμοποιούσαν ενέργεια που παράγεται αποκλειστικά από ορυκτά καύσιμα. Επενδύοντας συστηματικά στην πράσινη ενέργεια, το Facebook ήδη καλύπτει τις ανάγκες του από ηλιακή και αιολική ενέργεια κατά 50%, ποσοστό που αναμένεται να διπλασιαστεί στην επόμενη διετία.

Το Αζερμπαϊτζάν επενδύει στην πράσινη ενέργεια.

Αλματώδης είναι η άνοδος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ακόμα και στις χώρες με τα πλουσιότερα κοιτάσματα ορυκτών καυσίμων στον πλανήτη. Μετά τις επενδύσεις που έχουν γίνει στην πράσινη ενέργεια από χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία, το τελευταίο παράδειγμα έρχεται από το Αζερμπαϊτζάν. Μέσα σε ένα μόλις χρόνο η παραγωγή ενέργειας από αιολικά πάρκα στο Αζερμπαϊτζάν αυξήθηκε κατά σχεδόν 64%. Η κυβέρνηση της χώρας έχει δεσμευτεί ότι θα συνεχίσει να επενδύει στις ανανεώσιμες πηγές, παρά το μεγάλο της δυναμικό σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Για τα έργα ενεργειακής απόδοσης βραβεύεται ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Βραβείο από την κοινή ευρω-κινεζική επιτροπή για τις Έξυπνες και Πράσινες Πόλεις θα απονεμηθεί στον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Η πρωτεύουσα του νομού Έβρου θα επιβραβευτεί για τις προσπάθειές της στους τομείς της ενεργειακής απόδοσης, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των έξυπνων δημοτικών πολιτικών. Η βράβευση θα γίνει στην πόλη Νίγκμπο της Κίνας από τον πρώην γάλλο πρωθυπουργό, Ζαν Πιέρ Ραφαρίν. Τα τελευταία χρόνια, η Αλεξανδρούπολη έχει αναπτύξει συνεργασίες με πόλεις όπως το Γκέτεμποργκ, η Νίκαια και η Ουτρέχτη, υλοποιώντας προτάσεις για τις βιώσιμες μετακινήσεις και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Έξι νεοι ΣΕΑ σε όλο το Εθνικό Οδικό Δίκτυο.

Έξι νέους και ενεργειακά «πράσινους» Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών αποκτά το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας. Οι δύο από αυτούς βρίσκονται στην Ιονία Οδό και οι υπόλοιποι 4 στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις κατασκευάστηκαν σύμφωνα με τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, ενώ παράλληλα οι σταθμοί διαθέτουν συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επίσης, οι νέοι  Σ.Ε.Α. διαθέτουν και σύστημα βιολογικού καθαρισμού λυμάτων. Tο επεξεργασμένο νερό που θα παράγεται, θα χρησιμοποιείται για την άρδευση του πρασίνου των κοινόχρηστων χώρων τους.

Στο πλαίσιο των Ενεργειακών Λύσεων και Υπηρεσιών που προσφέρει, η WATT+VOLT παρουσιάζει τη νέα υπηρεσία “Net Metering” υποστηρίζοντας την υλοποίηση του έργου για τους πελάτες της από την αρχή μέχρι και την ολοκλήρωσή του. Με λίγα λόγια, προωθεί την αυτοπαραγωγή με ενεργειακό συμψηφισμό καθώς μέσω αυτής, συμψηφίζεται η παραχθείσα ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά πάνελ, με την ενέργεια που καταναλώνουν οι πελάτες. Με αυτό τον τρόπο, καλύπτονται οι καταναλώσεις και μηδενίζονται οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος. Ενημερωθείτε αναλυτικά για τη νέα υπηρεσία “Net Metering”.

Πηγή: Το Ενεργειακό Δελτίο της WATT+VOLT στον Real FM