Ενεργειακές Ειδήσεις Νο 6

Η αύξηση ζήτησης ενέργειας στην οδηγεί όλους τους φορείς σε λύσεις με στόχο την υπεύθυνη βιωσιμότητα απέναντι στο περιβάλλον.

Αυξάνεται ραγδαία η παγκόσμια ενεργειακή ζήτηση. 

Κατά 37% αναμένεται να αυξηθούν οι παγκόσμιες ενεργειακές ανάγκες μέχρι το 2040, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η Διεθνής επιτροπή Ενέργειας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης στην ιστορία της ανθρωπότητας. Όπως εκτιμά η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας, για να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες τις επόμενες δεκαετίες, όλα τα κράτη του κόσμου θα πρέπει να δαπανήσουν το ποσό ρεκόρ των 900 δις. δολαρίων σε επενδύσεις για εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η εναλλακτική επιλογή είναι η στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, παράλληλη με την υιοθέτηση πρακτικών που οδηγούν στην εξοικονόμηση της ενέργειας.

Αποδοτικά προγράμματα συνδυαστικών μεταφορών.

Στα προγράμματα συνδυαστικών μεταφορών ποντάρουν οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης για τον περιορισμό των ενεργειακών πόρων που δαπανώνται στις μετακινήσεις αλλά και για την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Πρόκειται για σχέδια αστικών μετακινήσεων που έχουν στόχο να αποτρέψουν τους πολίτες από το να χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο τα αυτοκίνητά τους για τις μεταφορές τους. Όπως δείχνουν οι διεθνείς επιστημονικές έρευνες, τα προγράμματα αυτά είναι τα πλέον αποδοτικά για την βελτίωση της ζωής στις πόλεις. Συγκεκριμένα, για κάθε ευρώ που επενδύεται στα σχέδια συνδυαστικών μεταφορών, αποσοβείται η έκλυση 500 κιλών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

16η θέση στην Ευρώπη στις επιδόσεις εξοικονόμησης ενέργειας η Ελλάδα.

Τη 16η θέση μεταξύ όλων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης καταλαμβάνει η Ελλάδα όσον αφορά τις επιδόσεις της στην εξοικονόμηση ενέργειας. Η σχετική λίστα δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από διαδικτυακή βάση δεδομένων που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η βαθμολογία καθορίστηκε με βάση τις επιδόσεις των ευρωπαϊκών χωρών σε τρεις κατηγορίες, δηλαδή το επίπεδο ενεργειακής αποδοτικότητας, την πρόοδο στην ενεργειακή αποδοτικότητα αλλά και τις πολιτικές ενεργειακής αποδοτικότητας. Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται η Βρετανία ενώ ακολουθούν η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Γερμανία. Στην προσπάθεια αυτή η WATT+VOLT προσφέρει καινοτόμα προϊόντα, για αύξηση της ενεργειακής απόδοσης στην Βιομηχανία, το κτίριο και την αγροτική καλλιέργεια.

Πιστή στον καινοτομικό της χαρακτήρα η WATT+VOLT αναπτύσσει λύσεις βιώσιμης μετακίνησης μέσω του δικτύου της φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων. Η ηλεκτροκίνηση θα βοηθήσει σημαντικά στην μείωση εισαγόμενου καυσίμου βοηθώντας την οικονομία αλλά και την περιβαλλοντική προσέγγιση στις μετακινήσεις μέσω παροχής πράσινης ενέργειας στα σημεία φόρτισης.

Πηγή: Το Ενεργειακό Δελτίο της WATT+VOLT στον Real FM