Ενεργειακές Ειδήσεις Νο 7

Οι διαρκώς αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες παγκοσμίως επισημαίνουν τον όλο και πιο σημαντικό ρόλο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ρεκόρ παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στη Γερμανία.

Σε 104 δισεκατομμύρια kWh ανήλθε η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές στη Γερμανία, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018. Πρόκειται για ένα νέο ρεκόρ, το οποίο έρχεται μάλιστα να καταρρίψει, με εντυπωσιακό τρόπο, το προηγούμενο που είχε σημειωθεί στη Γερμανία. Σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, η αύξηση της ενεργειακής παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ξεπέρασε το 9,5%. Παράλληλα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές στη Γερμανία έχει αυξηθεί συνολικά κατά 33%, σε σχέση με τα επίπεδα παραγωγής του 2015.

Από ανανεώσιμες πηγές θα παραχθεί η ενέργεια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Σε ποσοστό 100% από Ανανεώσιμες πηγές θα παραχθεί η ενέργεια που θα καταναλωθεί για τις ανάγκες των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Σε ανακοίνωσή της η Διοργανώτρια επιτροπή του Τόκιο παρουσίασε το πρόγραμμα πράσινης ενέργειας, που βασίζεται κυρίως στο μοντέλο της αυτοπαραγωγής, με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Ο στόχος αποκλειστικής χρήσης ενέργειας από ΑΠΕ θα εφαρμόζεται, επίσης, στο Ολυμπιακό Χωριό, στο διεθνές ραδιοτηλεοπτικό κέντρο και στο κέντρο Τύπου Παράλληλα, σχεδιάζεται η ανακύκλωση του 99% των αγαθών που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας ανακοινώνει την αύξηση των ενεργειακών αναγκών παγκοσμίως.

Κατά 37% αναμένεται να αυξηθούν οι παγκόσμιες ενεργειακές ανάγκες μέχρι το 2040, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης στην ιστορία της ανθρωπότητας. Όπως εκτιμά η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας, για να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες τις επόμενες δεκαετίες, όλα τα κράτη του κόσμου θα πρέπει να δαπανήσουν το ποσό ρεκόρ των 900 δις. δολαρίων σε επενδύσεις για εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η εναλλακτική επιλογή είναι η στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, παράλληλη με την υιοθέτηση πρακτικών που οδηγούν στην εξοικονόμηση της ενέργειας.

Πηγή: Το Ενεργειακό Δελτίο της WATT+VOLT στον Real FM