Ενεργειακές Ειδήσεις Νο 9

Ενημερωθείτε για όλες τις σύγχρονες τάσεις στην εξοικονόμηση και αποθήκευση ενέργειας.

Οι πράσινες ταράτσες συμβάλλουν και στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι πράσινες ταράτσες είναι μία σύγχρονη τάση που έχει καταλάβει τις πιο ανεπτυγμένες μεγαλουπόλεις του κόσμου. Η ιδέα είναι απλή καθώς αφορά την τοποθέτηση χώματος στις ταράτσες των κτιρίων και τη δημιουργία ενός μικρού κήπου, ο οποίος υψώνεται μερικές δεκάδες μέτρα πάνω από τον αστικό ιστό. Εκτός από το αισθητικό αποτέλεσμα, οι έρευνες δείχνουν ότι αυτή η τάση μπορεί να οδηγήσει και σε εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς το χώμα και τα φυτά λειτουργούν ως άριστο μονωτικό υλικό περιορίζοντας τις απώλειες θερμότητας που έχει ένα κτίριο.

«Πράσινη» μπαταρία κατασκευάστηκε στην Ουψάλα της Σουηδίας.

Μια 100% λειτουργική μπαταρία από σπόρους τριφυλλιού και ρετσίνι πεύκου κατάφεραν να δημιουργήσουν οι επιστήμονες του σουηδικού πανεπιστημίου της Ουψάλα. Η πράσινη μπαταρία είναι το ίδιο αποδοτική με μια κοινή μπαταρία λιθίου, δεν περιέχει όμως τις τοξικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν εκτεταμένη ρύπανση στο περιβάλλον. Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες έχουν επικεντρωθεί στην αντικατάσταση των σημερινών παροχών ενέργειας με υλικά που προέρχονται από το περιβάλλον. Και όπως φαίνεται στην περίπτωση της μπαταρίας από ρετσίνι και σπόρους, μπορούν να κάνουν θαύματα.

Όριο ανώτατης ισχύος και στην ηλεκτρική σκούπα με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Όρια ακόμα και στην ισχύ της ηλεκτρικής σκούπας έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην προσπάθεια που γίνεται για να επιτύχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας. Ήδη από το 2017, η ανώτατη ισχύς μιας ηλεκτρικής σκούπας που πωλείται στις 28 χώρες μέλη της Ένωσης δεν θα πρέπει υπερβαίνει τα 900W. Αντίθετα, τα προηγούμενα χρόνια η ισχύς τους είναι γύρω στα 1.600W. Μόνο από αυτήν την παρέμβαση, υπολογίζεται ότι οι ηλεκτρικές σκούπες που χρησιμοποιούνται στα ευρωπαϊκά νοικοκυριά καταναλώνουν σχεδόν 45% λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα.

H WATT+VOLT προσφέρει λύσεις ενεργειακής εξοικονόμησης για οικιακούς χρήστες με τις «έξυπνες» συσκευές και την υπηρεσία smartwatt, αλλά και εμπορικούς χρήστες με το πληροφοριακό σύστημα smarteverything. Oι εν λόγω ολοκληρωμένες λύσεις αποφέρουν αυξημένη αποδοτικότητα στη χρήση της ενέργειας αλλά και εξορθολογισμό στη λειτουργικότητα των εταιρικών διαδικασιών.

Πηγή: Το Ενεργειακό Δελτίο της WATT+VOLT στον Real FM