Ενεργειακές Ειδήσεις Νο 5

Ενημερωθείτε για τα προγράμματα και τις επενδύσεις λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα με σκοπό την ενεργειακή εξοικονόμηση και αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Νέο πρόγραμμα βελτίωσης ενεργειακής απόδοσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 64 εκατομμύρια ευρώ έχει το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που στοχεύει στην εξοικονόμηση της ενέργειας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Με την επωνυμία «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», το νέο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί επισήμως μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις αξιωματούχων του υπουργείου Περιβάλλοντος, η επιδότηση για την εκτέλεση εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης των επιχειρήσεων, μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 500.000 ευρώ.  Και αυτό το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται κατά 50% από την Ευρωπαϊκή ένωση.

34η θέση στον παγκόσμιο δείκτη ελκυστικότητας για επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές η Ελλάδα.

Στην 34η θέση παγκοσμίως, όσον αφορά την ελκυστικότητα για επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, βρίσκεται η Ελλάδα. Η σχετική λίστα δημοσιεύτηκε πρόσφατα από διεθνή οίκο χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, και αποδεικνύει ότι η χώρα μας έχει αρκετά βήματα να κάνει ακόμα για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που έχει στην «πράσινη» ενέργεια. Σύμφωνα με τον δείκτη ελκυστικότητας για επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές, η Ελλάδα βρίσκεται πίσω από χώρες όπως το Πακιστάν και η Φιλιππίνες, ενώ η Τουρκία βρίσκεται στην ιδιαίτερα υψηλή 17η θέση.

Η δυναμική του κλάδου της ενέργειας στην Ελλάδα.

Σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας πρόκειται να παράγει τα αμέσως επόμενα χρόνια στην Ελλάδα, ο τομέας της ενέργειας. Σύμφωνα με ειδική έκθεση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, η ενέργεια αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας και η ανάπτυξή του συμβαδίζει με την αυξημένη ζήτηση για ανθρώπινο δυναμικό. Στην έκθεσή του, ο ΣΕΒ εντοπίζει συγκεκριμένες ειδικότητες που θα θεωρηθούν απαραίτητες τα επόμενα χρόνια, στους τομείς της ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων, της παρακολούθησης ενεργειακών δεδομένων και του χρηματιστηρίου ενέργειας κάτι το οποίο η WATT+VOLT προσεγγίζει μέσα από ολοκληρωμένες τεχνολογίες ΙοΤ, δίνοντας την δυνατότητα στο χρήστη να έχει μια μοναδική εμπειρία στο περιβάλλον smarteverything.

Η WATT+VOLT αναπτύσσει και υλοποιεί προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης σε όλο το εύρος του πελατολογίου της με σκοπό τον εξορθολογισμό της χρήσης της ενέργειας αλλά και την συμμόρφωση με σχετικές Ευρωπαϊκές οδηγίες.

Πηγή: Το Ενεργειακό Δελτίο της WATT+VOLT στον Real FM