Ενεργειακές Ειδήσεις Νο 15

Ενημερωθείτε για τα έργα κτιριακής εξοικονόμησης στην Ελλάδα.

Έργο ενεργειακής εξοικονόμησης και στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων.

Ενεργειακή εξοικονόμηση της τάξεως του 30% θα επιτευχθεί στο κτίριο της βουλής των Ελλήνων μετά την ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται ήδη σε πλήρη εξέλιξη. Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», με συνολικό κόστος τα 3 εκατ. ευρώ. Τα έργα που θα γίνουν στη Βουλή αφορούν στην αναβάθμιση της μόνωσης του κτιρίου αλλά και στην εγκατάσταση ενός καινοτόμου συστήματος αυτοματισμού, το οποίο εξασφαλίζει την ενεργειακή διασύνδεση στο φωτισμό, την ψύξη και τη θέρμανση του κοινοβουλίου.

Διαβούλευση για σχέδιο αύξησης των κτιρίων με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας.

Αναρτήθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου προς δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, το «Εθνικό Σχέδιο για την αύξηση του αριθμού των κτιρίων με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας». Το σχέδιο έχει εκπονήσει το Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και έχει στόχο την ελαχιστοποίηση των ενεργειακών αναγκών από τα κτίρια που θα κατασκευάζονται από το 2021 κι έπειτα. Μεταξύ άλλων, το σχέδιο περιλαμβάνει τον καθορισμό των τεχνικών χαρακτηριστικών των κτιρίων με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας, αλλά και οικονομικά κίνητρα για την προώθηση των ενεργειακά αυτόνομων κτιριακών εγκαταστάσεων.

Πρόγραμμα αναβάθμισης σχολικών συγκροτημάτων στην Περιφέρεια του Β. Αιγαίου.

Ένα μεγάλο πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση συνολικά 33 σχολικών συγκροτημάτων ξεκινά η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Το πρόγραμμα θα εστιάσει κυρίως στην ενίσχυση του κτιριακού κελύφους και αφορά την ανακαίνιση 12 σχολείων στη Λέσβο, 5 στη Χίο, 13 στη Σάμο και 3 στη Λήμνο. Ο  προϋπολογισμός των εργασιών ανέρχεται στα 12,5 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τα 33 σχολεία των νησιών θα έχουν αναβαθμιστεί ενεργειακά μέχρι την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Το smarthotel αποτελεί μια ολοκαίνουρια, πρωτοποριακή υπηρεσία που παρέχει η WATT+VOLT και εγγυάται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς παρέχει στον ξενοδόχο τη δυνατότητα να παρακολουθεί και να καταγράφει τη λειτουργία των δωματίων του από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, μέσω Internet (Cloud). Στο πλαίσιο αυτής της νέας υπηρεσίας, η WATT+VOLT συμμετέχει στην Έκθεση PHILOXENIA που θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη 9 – 11 Νοεμβρίου 2018.

Πηγή: Το Ενεργειακό Δελτίο της WATT+VOLT στον Real FM