Ενεργειακές Ειδήσεις Νο 11

Η Ελλάδα λαμβάνει μέτρα και εκπονεί σημαντικά έργα για τη μείωση της ενεργειακής δαπάνης.

Νέα ενεργειακά συστήματα ψύξης και θέρμανσης σε δημόσια κτίρια της Στερεάς Ελλάδας με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Το ποσό των 9,2 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί για την ενεργειακή αναβάθμιση δεκάδων δημοσίων κτιρίων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Οι εργασίες κτιριακής αναβάθμισης θα γίνουν σε σχολεία, δικαστήρια, υπηρεσίες, δημαρχεία και άλλα κτίρια της Περιφέρειας. Ο στόχος είναι να περιοριστούν σημαντικά τα χρήματα που δαπανώνται για την ενέργεια, στις πόλεις της Στερεάς Ελλάδας, όπως η Λαμία, η Χαλκίδα, η Θήβα, Άμφισσα και η Λειβαδιά. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της υιοθέτησης ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων για ψύξη και θέρμανση χώρων και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, καθώς και μέσω εφαρμογής τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας.

Ενεργειακή αναβάθμιση σε σχολεία του Δήμου Κοζάνης για την εξοικονόμηση πόρων.

Με τρία ανακαινισμένα και αναβαθμισμένα ενεργειακά σχολεία, ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά στο Δήμο Κόζάνης. Οι εργασίες που έγιναν τους προηγούμενους μήνες στα τρία σχολικά συγκροτήματα, τους επιτρέπουν να περιορίζουν σημαντικά τις δαπάνες τους για ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και για θέρμανση. Το συνολικό κόστος των εργασιών για την ενεργειακή αναβάθμιση ανέρχεται στις 350.000 Ευρώ περίπου. Το ποσό αυτό αναμένεται να αποσβεστεί πολύ γρήγορα, καθώς η εξοικονόμηση πόρων αγγίζει τις 50.000 ευρώ, σε ετήσιο επίπεδο.

Καινοτόμος ψηφιακός χάρτης που καταγράφει την ενεργειακή κατανάλωση στην Ξάνθη.

Ένα καινοτόμο σύστημα που επιτρέπει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας έχει ήδη εγκατασταθεί στην Ξάνθη. Εφαρμόζοντας πρόγραμμα του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), η πόλη της Θράκης διαθέτει πλέον έναν ψηφιακό χάρτη των καταναλωτών ενέργειας, που της επιτρέπει να εκμηδενίζει το φαινόμενο της κλοπής ρεύματος, αλλά και να ανταποκρίνεται άμεσα στις βλάβες που προκύπτουν. Μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες λειτουργίας του συστήματος, τα αποτελέσματα είναι ήδη εντυπωσιακά. Η εξοικονόμηση ενέργειας που έχει επιτευχθεί στην Ξάνθη, φτάνει το 41%.

Η WATT+VOLT, ο ολοκληρωμένος πάροχος ενέργειας, συνεχίζει να επενδύει με συνέπεια στην ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων της. Το κατάστημα της Ξάνθης που εγκαινίασε πρόσφατα, αποτελεί το εικοστό δεύτερο (22) κατάστημά της. Με γνώμονα τη βέλτιστη και άμεση εξυπηρέτηση των καταναλωτών, η εταιρεία ενισχύει την παρουσία της με τη δημιουργία φυσικών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή: Το Ενεργειακό Δελτίο της WATT+VOLT στον Real FM