Ενεργειακές Ειδήσεις Νο 18

Αυξημένο το κόστος αλλά και η κατανάλωση της ενέργειας για τα ελληνικά νοικοκυριά.

Αυξημένο το κόστος για τις ενεργειακές ανάγκες του ελληνικού νοικοκυριού λόγω φορολογίας.

Κατά 150% αυξήθηκε μέσα σε μια περίοδο 11 ετών, το κόστος που επωμίζονται τα ελληνικά νοικοκυριά για να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες. Σύμφωνα με έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδας το ρεύμα έχει αυξηθεί κυρίως λόγω της μεγάλης ανόδου των φορολογικών συντελεστών που το αφορούν. Την ίδια στιγμή, η αύξηση του κόστους της ενέργειας για τις επιχειρήσεις, που καταγράφηκε το διάστημα από το 2018 μέχρι και το 2016 κυμαίνεται στο ποσοστό του 44%.

Στο μαγείρεμα οφείλονται τα υψηλά ποσοστά κατανάλωσης ρεύματος που καταγράφονται στα ελληνικά νοικοκυριά.

Στο μαγείρεμα δαπανάται το μεγαλύτερο ποσοστό της ενέργειας που καταναλώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά. Όπως δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, το 38% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρισμού ξοδεύεται από τους Έλληνες για την προετοιμασία των γευμάτων. Η ευρωπαϊκή έρευνα επισημαίνει ότι οι φούρνοι μικρών διαστάσεων, όπως για παράδειγμα οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι ενεργειακά πολύ πιο αποδοτικοί για το ζέσταμα ή το μαγείρεμα μικρών ποσοτήτων φαγητού.

Συνεχίζεται η έγκριση αιτήσεων για το πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ.

Ακόμη 14.709 αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ εγκρίθηκαν πρόσφατα από την αρμόδια Επενδυτική Επιτροπή. Συνολικά, ο προϋπολογισμός αυτών των ενεργειακών παρεμβάσεων  φτάνει τα 224,6 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό της επιχορήγησης πρόκειται να ανέλθει στα 149,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα θα καλυφθούν από τραπεζικά δάνεια αλλά και από κεφάλαια των ιδιωτών. Οι μέχρι σήμερα υπαγωγές στο «Εξοικονομώ ΙΙ» ανέρχονται σε 28.211, αυξάνοντας το σύνολο των πόρων που θα εισρεύσουν στην οικονομία σε 414,8 εκατ. ευρώ.

Η WATT+VOLT με τα οικονομικά Προγράμματα Home Energy απευθύνεται στους οικιακούς χρήστες εξασφαλίζοντάς τους ξεκάθαρες χρεώσεις, χωρίς περιορισμούς στην κατανάλωσή τους, με τη δυνατότητα εκκαθαριστικού λογαριασμού κάθε μήνα, ώστε να χρεώνονται μόνο για την ενέργεια που πραγματικά καταναλώνουν.

Πηγή: Το Ενεργειακό Δελτίο της WATT+VOLT στον Real FM