Ενεργειακές Ειδήσεις Νο 8

Ενημερωθείτε για τα έργα που στόχο έχουν την ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση στην Ελλάδα.

Τα σχολεία της Πάτρας εξοπλίζονται με Led λαμπτήρες.

Με περισσότερους από 4.500 λαμπτήρες τύπου Led εξοπλίζει τα σχολεία του, ο δήμος Πατρέων. Οι σχετικές εργασίες ξεκίνησαν μετά το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, ενώ η αγορά των νέων λαμπτήρων θα κοστίσει κάτι λιγότερο από 19.000 ευρώ. Τα οφέλη ωστόσο θα είναι πολλαπλάσια. Με την αντικατάσταση των παλαιών λαμπτήρων τα σχολικά συγκροτήματα της Πάτρας εκτιμάται ότι θα περιορίσουν τις ετήσιες δαπάνες τους για ενέργεια, τουλάχιστον κατά 50%. Μάλιστα, τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν σχεδιάζεται να διατεθούν σε άλλες καινοτόμες σχολικές δραστηριότητες, οι οποίες θα εμπλουτίσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των μαθητών.

Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών συγκροτημάτων στην Ημαθία.

Την ενεργειακή αναβάθμιση δυο σχολικών συγκροτημάτων, του 2ου και του 16ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, αποφάσισε τους προηγούμενους μήνες το δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Πρόκειται για δύο ιστορικά κτίρια στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, τα οποία είχαν ανεγερθεί κατά τη δεκαετία του 1950. Παρά τις εργασίες συντήρησης, τα δύο δημοτικά σχολεία εμφανίζουν μεγάλες απώλειες ενέργειας, λόγω της παλαιότητάς τους. Στις εργασίες που έχουν προγραμματιστεί προβλέπεται να ενισχυθεί το κέλυφος των κτιρίων, η αντικατάσταση των υαλοπινάκων και η εγκατάσταση συστημάτων παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Ενεργειακή ανακαίνιση σε 300.000 κατοικίες στην Ελλάδα.

Έως και 25.000 ελληνικές κατοικίες μπορούν να ανακαινίζονται κάθε χρόνο σύμφωνα με τα πρότυπα εξοικονόμησης ενέργειας, όπως τονίζουν αξιωματούχοι του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο στόχος που έχει θέσει το υπουργείο είναι η ενεργειακή ανακαίνιση σε συνολικά 300.000 κατοικίες στη χώρα μας, μέχρι το 2030. Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία, ο κτιριακός τομέας αντιστοιχεί σχεδόν στο 40% της εγχώριας κατανάλωσης ενέργειας στην Ελλάδα. Η ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών αναμένεται να οδηγήσει την εξοικονόμηση σημαντικών ενεργειακών πόρων μέσα στα επόμενα χρόνια. Η WATT+VOLT υποστηρίζει τη δράση με ολοκληρωμένα πακέτα εξοικονόμησης ενέργειας.

Πηγή: Το Ενεργειακό Δελτίο της WATT+VOLT στον Real FM